[.12] SBIE 3.76 and 4.01.04 Office 2013 issue on Win 8 x 64

Listing issues addressed in beta version 4.01
Locked
cj716
Posts: 102
Joined: Tue Apr 06, 2010 8:21 am

[.12] SBIE 3.76 and 4.01.04 Office 2013 issue on Win 8 x 64

Post by cj716 » Thu Mar 28, 2013 8:50 pm

Was having an issue with Excel 2010 on 4.01.04 but just upgraded to Office Pro Plus 2013 and can't get any office apps to run sandboxed on either current version or latest beta.

Any suggestions welcomed.

Cheers
Chris

cj716
Posts: 102
Joined: Tue Apr 06, 2010 8:21 am

Re: SBIE 3.76 and 4.01.04 Office 2013 issue on Win 8 x 64

Post by cj716 » Wed Apr 10, 2013 1:31 pm

cj716 wrote:Was having an issue with Excel 2010 on 4.01.04 but just upgraded to Office Pro Plus 2013 and can't get any office apps to run sandboxed on either current version or latest beta.

Any suggestions welcomed.

Cheers
Still the same in .05

Thanks
Chris

cj716
Posts: 102
Joined: Tue Apr 06, 2010 8:21 am

Re: SBIE 3.76 and 4.01.04 Office 2013 issue on Win 8 x 64

Post by cj716 » Sun Apr 28, 2013 3:47 am

cj716 wrote:Was having an issue with Excel 2010 on 4.01.04 but just upgraded to Office Pro Plus 2013 and can't get any office apps to run sandboxed on either current version or latest beta.

Any suggestions welcomed.

Cheers
.06 has not resolved this.

Thanks
Chris

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Fri May 31, 2013 5:44 am

Please try version 4.01.12.
tzuk

cj716
Posts: 102
Joined: Tue Apr 06, 2010 8:21 am

Post by cj716 » Fri May 31, 2013 1:16 pm

tzuk wrote:Please try version 4.01.12.
No change I'm afraid with clean install or over the top install. Forced Folder or Forced App doesn't make any difference. Neither does right click send to.

Regards
Chris

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Sun Jun 02, 2013 6:50 am

In this case I need you to explain the problem in more detail, because I am not seeing a problem with Office 2013 on 64-bit Windows 8 with version 4.01.12.

When I tested this before releasing version 4.01.12, I got a crash on start up when running any Office program in the sandbox, and version 4.01.12 fixes that crash for me.
tzuk

cj716
Posts: 102
Joined: Tue Apr 06, 2010 8:21 am

Post by cj716 » Sun Jun 02, 2013 2:19 pm

tzuk wrote:In this case I need you to explain the problem in more detail, because I am not seeing a problem with Office 2013 on 64-bit Windows 8 with version 4.01.12.

When I tested this before releasing version 4.01.12, I got a crash on start up when running any Office program in the sandbox, and version 4.01.12 fixes that crash for me.
Tzuk, not sure what else I can tell you. No Office apps work. The app starts in the Sandbox then fails with no error message from SBIE with the exception of Excel which gives a Windows prompt that cannot communicate with the device, path or file and from .12 SBIE gives SBIE2335 Initialization failed for process EXCEL.EXE [55 / 8] as well.

Neither SandboxieRpcSs or SandboxieDcomLaunch appear to start other than in the 'send to' scenario. IntegratedOffice.exe does not start either but I don't know that it should, just its linked to Office 2013 functionality. I've attached the Resource Access Monitor for Word, Excel Outlook in the hope that helps.

Thanks
Chris

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Sun Jun 02, 2013 2:37 pm

Thanks for the log. I see that you have Office that uses Microsoft's App-V virtualization engine. I'm afraid I don't have a solution to make Sandboxie work with that type of Office. There is an old topic that discusses this. I'm sorry.

http://www.sandboxie.com/phpbb/viewtopic.php?t=8241
tzuk

cj716
Posts: 102
Joined: Tue Apr 06, 2010 8:21 am

Post by cj716 » Sun Jun 02, 2013 3:53 pm

tzuk wrote:Thanks for the log. I see that you have Office that uses Microsoft's App-V virtualization engine. I'm afraid I don't have a solution to make Sandboxie work with that type of Office. There is an old topic that discusses this. I'm sorry.

http://www.sandboxie.com/phpbb/viewtopic.php?t=8241
Thanks for looking at it anyway Tzuk.

For others thinking about using the 2 together it is theOffice2013 Pro-Plus version (same version I used in Office 2010 with no issues). I was unaware it used App-V. I look to see if I can install it a different way.

Cheers
Chris

cj716
Posts: 102
Joined: Tue Apr 06, 2010 8:21 am

Post by cj716 » Sun Jun 02, 2013 5:08 pm

To finish this one off just to confirm I downloaded the offline installer, re-installed without App-V and all is working well.

A happy man now.

Cheers
Chris

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests