can i export / inport settings?

If it's not about a problem in the program
Post Reply
gibson58
Posts: 7
Joined: Thu Aug 09, 2012 10:56 am

can i export / inport settings?

Post by gibson58 » Thu Aug 09, 2012 11:01 am

Hi,
I want install sandboxie on my second pc(Windows Ultimate 7x32),but i was make many settings in first PC(Windows Ultimate 7x64).Can i export them and just import in sandboxie in second pc ?

Buster
Posts: 2576
Joined: Mon Aug 06, 2007 2:38 pm
Contact:

Post by Buster » Thu Aug 09, 2012 1:33 pm

Copy Sandboxie.ini from Windows folder to other PC.

Guest10
Posts: 5133
Joined: Sun Apr 27, 2008 5:24 pm
Location: Ohio, USA

Post by Guest10 » Thu Aug 09, 2012 2:01 pm

In my view, you're better off not copying the entire configuration file from the old computer.
The [GlobalSettings] settings will likely be incorrect unless you have identical programs installed on both computers.

There's a [UserSettings] section in the sandboxie.ini file that records the user name (Windows logon name) that you use on the computer.
[UserSettings_XXXXXXXX]

SbieCtrl_UserName=xxxxxxx

If your logon name on the new computer is different from the logon name used on the other computer, you will likely wind up with 2 [UserSettings...] sections after you use your previous configuration file with Sandboxie on the new computer.

Except for those two sections, the rest of the file should be OK to copy into sandboxie.ini on the new computer.
If you don't use Configuration > Edit Configuration to paste lines into the new computer's configuration file, be sure to use Sandboxie Control's menu:
Configuration > Reload Configuration
after the editing is done.
Paul
Win 10 Home 64-bit (w/admin rights) - Zone Alarm Pro Firewall, MalwareBytes Premium A/V, Firefox, Thunderbird
Sandboxie user since March 2007

gibson58
Posts: 7
Joined: Thu Aug 09, 2012 10:56 am

Post by gibson58 » Thu Aug 09, 2012 3:44 pm

Thanks , i make the all settings again :).

Gator
Posts: 180
Joined: Thu Jan 19, 2012 5:20 pm

Post by Gator » Wed Aug 15, 2012 6:27 am

Guest10 wrote:In my view, you're better off not copying the entire configuration file from the old computer.
The [GlobalSettings] settings will likely be incorrect unless you have identical programs installed on both computers.

There's a [UserSettings] section in the sandboxie.ini file that records the user name (Windows logon name) that you use on the computer.
[UserSettings_XXXXXXXX]

SbieCtrl_UserName=xxxxxxx

If your logon name on the new computer is different from the logon name used on the other computer, you will likely wind up with 2 [UserSettings...] sections after you use your previous configuration file with Sandboxie on the new computer.

Except for those two sections, the rest of the file should be OK to copy into sandboxie.ini on the new computer.
If you don't use Configuration > Edit Configuration to paste lines into the new computer's configuration file, be sure to use Sandboxie Control's menu:
Configuration > Reload Configuration
after the editing is done.
Ok i'm lost...how do I backup my settings/sandboxes? where do I find the ini file?

MichaelS
Posts: 139
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:19 am
Location: MeanWhile City

Post by MichaelS » Wed Aug 15, 2012 9:08 am

Gator wrote:Ok i'm lost...how do I backup my settings/sandboxes? where do I find the ini file?
Backup the Sandboxie.ini file from C:\Windows or C:\Program Files\Sandboxie.

To backup the sandboxes, just make copies of them (free or archived) from wherever you store them to wherever you want to back them up.

Gator
Posts: 180
Joined: Thu Jan 19, 2012 5:20 pm

Post by Gator » Wed Aug 15, 2012 7:39 pm

MichaelS wrote:
Gator wrote:Ok i'm lost...how do I backup my settings/sandboxes? where do I find the ini file?
Backup the Sandboxie.ini file from C:\Windows or C:\Program Files\Sandboxie.

To backup the sandboxes, just make copies of them (free or archived) from wherever you store them to wherever you want to back them up.

If I backup the ini and put it on another computer my sandboxes will or won't be there?
how do I copy a sandbox when it's empty? I don't install in sandboxes I just run my browsers mainly but have separate sandboxes for each browser.

screens would be helpful

MichaelS
Posts: 139
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:19 am
Location: MeanWhile City

Post by MichaelS » Thu Aug 16, 2012 4:03 am

Gator, the Sandboxie.ini just holds the settings. It's a configuration file. If you move it to a different computer and load it in Sandboxie, it will give you the same settings you had on the computer you copied the file from.

You do not have to move empty sandbox folders, those are created when you run an application in a sandbox.

The only folders you have to move are those that contain applications installations or modified files. You just copy those folders to the same location on the other computers, or if you change their location, you need to edit the settings file as well to let it know of the sandbox's new location.

Gator
Posts: 180
Joined: Thu Jan 19, 2012 5:20 pm

Post by Gator » Thu Aug 16, 2012 8:01 am

It's not working, I copied it to my VM where sandboxie is installed and nothing changed

Buster
Posts: 2576
Joined: Mon Aug 06, 2007 2:38 pm
Contact:

Post by Buster » Thu Aug 16, 2012 8:03 am

Gator wrote:It's not working, I copied it to my VM where sandboxie is installed and nothing changed
Did you reload configuration?

Gator
Posts: 180
Joined: Thu Jan 19, 2012 5:20 pm

Post by Gator » Fri Aug 17, 2012 9:27 am

Buster wrote:
Gator wrote:It's not working, I copied it to my VM where sandboxie is installed and nothing changed
Did you reload configuration?
Nope, is that how you do it?
which ini file do I use? windows or in program files?

Buster
Posts: 2576
Joined: Mon Aug 06, 2007 2:38 pm
Contact:

Post by Buster » Fri Aug 17, 2012 2:03 pm

Windows.

Gator
Posts: 180
Joined: Thu Jan 19, 2012 5:20 pm

Post by Gator » Sun Aug 19, 2012 3:46 am

Buster wrote:Windows.
Gotcha :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests