Errors on First Use - Help Required [SOLVED]

Please post your problem description here

Moderator: Barb@Invincea

Post Reply
AMD
Posts: 76
Joined: Sun Aug 19, 2012 10:23 am

Errors on First Use - Help Required [SOLVED]

Post by AMD » Sun Mar 04, 2018 12:41 pm

Hi,

I cannot run IE from the default desktop shortcut. I am getting the following error messages :

SBIE1231 Initialization failed for process iexplore.exe [C0000038 / 66]
SBIE2314 Canceling process iexplore.exe
SBIE1231 Initialization failed for process iexplore.exe [C0000038 / 66]
SBIE2314 Canceling process iexplore.exe

Running Windows 10 latest update and Kaspersky Total Security 2018 - I believe there were only conflicts in KTS upto 2017

Help to resolve would be much appreciated.

Thanks

Andy

Barb@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 2467
Joined: Mon Nov 07, 2016 3:10 pm

Re: Errors on First Use - Help Required

Post by Barb@Invincea » Mon Mar 05, 2018 11:47 am

Hello AMD,

Kaspersky has been conflicting with Sandboxie for a while, here are some workarounds that you can try:
search.php?keywords=kaspersky&t=21539&sf=msgonly
Please try the workarounds in a new Sandbox with default settings.

Here's a link to our Known Conflicts section:
https://www.sandboxie.com/KnownConflicts#Antivirus

Let me know if you are still experiencing problems using the 2018 version and I will update our documentation.

Regards,
Barb.-

AMD
Posts: 76
Joined: Sun Aug 19, 2012 10:23 am

Re: Errors on First Use - Help Required

Post by AMD » Wed Mar 07, 2018 1:59 pm

Hi,

I am getting somewhere but its still not right at the moment. I have added the SBIE folder to KTS exclusions but when I open the sandboxed web browser I am not getting any error messages flash up but the browser (chrome default) is just showing a mainly blank screen with a note saying "profile error occured - failed to load your profile"

NB i have "allow full direct access to Google Chrome profile folder" checked.

I am hoping someone can help to resolve.

Thanks

Andy

AMD
Posts: 76
Joined: Sun Aug 19, 2012 10:23 am

Re: Errors on First Use - Help Required

Post by AMD » Wed Mar 07, 2018 2:28 pm

Hi,

Through further searching on the forum I found that the latest beta 5.23 has fixed my problem with blank screens in chrome browser.

I am really pleased I got it resolved. Works fine with KTS 2018 - just added the Sandboxie program folder to exclusions and all OK

Apologies for any inconvenience caused.


Andy

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests