Context menu -> Run Unsandboxed

Ideas for enhancements to the software
nshmourne
Posts: 2
Joined: Thu May 01, 2014 1:40 pm

Context menu -> Run Unsandboxed

Post by nshmourne » Fri Sep 18, 2015 10:45 am

So the context menu for a file already contains "run sandboxed", but I'd like to have an option to run "un-sandboxed". This way I don't have to disabled forced programs / locations first. This would speed up some of my work flow.

Thanks!

bo.elam
Sandboxie Guru
Sandboxie Guru
Posts: 2824
Joined: Wed Apr 22, 2009 9:17 pm

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by bo.elam » Fri Sep 18, 2015 1:41 pm

nshmourne, the option to run a file unsandboxed without disabling Forced programs is there already. After you right click a file and choose Run sandboxed, at the bottom of the screen you ll see the option "Run outside sandbox". If you click there, the file runs out of the sandbox.

Bo

henryg
Posts: 531
Joined: Wed Nov 22, 2006 9:38 am

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by henryg » Fri Oct 02, 2015 1:06 pm

I only have, and want, the "send to" right-click shortcuts enabled. Any way of adding run unsandboxed to this - would make life a lot easier (for me).
Henry

BUCKAROO
Posts: 206
Joined: Sun Oct 24, 2010 3:13 am

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by BUCKAROO » Sat Oct 03, 2015 5:09 am

sansbox.png
sansbox.png (10.45 KiB) Viewed 6123 times

Code: Select all

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\*\shell\sansbox]
@="Run &Unsandboxed"
"Icon"="\"C:\\Program Files\\Sandboxie\\Start.exe\",-104"

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\*\shell\sansbox\command]
@="\"C:\\Program Files\\Sandboxie\\Start.exe\" /disable_force \"%1\" %*"

Code: Select all

REGEDIT4

[-HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\*\shell\sansbox]

Bonus fun with File Association verbs

Code: Select all

; *verb usage
; AutoHotkey:

IsSandboxed:=!!DllCall("GetModuleHandle","Str","SbieDll")

if(A_IsCompiled)
	Target="%A_ScriptName%"
else
	Target="%A_AhkPath%" "%A_ScriptName%"

if(!IsSandboxed) ; Sandbox ourself
{
	Run,*sandbox %Target%,%A_ScriptDir%
;	ExitApp
}

if(A_IsCompiled)
{
	MsgBox,fizzle...
	ExitApp
}
else
{
	if(IsSandboxed)
		Target:=TargetAhk("MsgBox`,There's no such escape!")
	else
		Target:=TargetAhk("MsgBox`,Defeats* Force Process.")
	
	Run,*sansbox %Target%
}

TargetAhk(string)
{
	string="%ComSpec%" /C"ECHO %string%|"%A_AhkPath%" *"
	return string
}
Attachments
sansbox.zip
+sansbox.reg
-sansbox.reg
(537 Bytes) Downloaded 569 times

Mr.X
Posts: 583
Joined: Sat Jul 13, 2013 9:34 am
Location: Mexico

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by Mr.X » Sat Oct 03, 2015 12:36 pm

@BUCKAROO
Thank you. Great job! 8)
Windows 8.1 x64/x86 EN | Sandboxie latest beta or stable | All software latest versions unless stated otherwise

btm
Posts: 160
Joined: Sat Nov 23, 2013 11:31 am

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by btm » Mon Oct 05, 2015 8:41 pm

That's some nice work @BUCKAROO.
This account has been abandoned. If you need to PM me, please send a message to Syrinx.

Curt@invincea
Sandboxie Lead Developer
Sandboxie Lead Developer
Posts: 1640
Joined: Fri Jan 17, 2014 5:21 pm
Contact:

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by Curt@invincea » Mon Oct 05, 2015 11:24 pm

Yes indeed, thanks to BUCKAROO

Peter2150
Posts: 879
Joined: Tue Mar 27, 2007 9:46 pm
Location: Washington DC

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by Peter2150 » Tue Oct 06, 2015 8:20 am

Curt, this thread should be sticked somewhere. Buckaroo, that is a work of art.

Pete

Craig@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 3523
Joined: Thu Jun 18, 2015 3:00 pm
Location: DC Metro Area

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by Craig@Invincea » Tue Oct 06, 2015 11:28 am

Peter2150 wrote:Curt, this thread should be sticked somewhere. Buckaroo, that is a work of art.

Pete
Agreed. I made it a sticky.

bo.elam
Sandboxie Guru
Sandboxie Guru
Posts: 2824
Joined: Wed Apr 22, 2009 9:17 pm

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by bo.elam » Tue Oct 06, 2015 1:37 pm

It works really nice, thanks Buckaroo 8).

Bo

Dun
Posts: 350
Joined: Mon Jun 23, 2014 5:00 am
Location: Poland

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by Dun » Tue Oct 06, 2015 4:35 pm

Hmm, maybe to implement this in next release?
Sandboxie 5.19.4 personal lifetime license user || Win10 x64 Pro CU (up to date) || ESET SS 10+ x64 || AppGuard 4+ || Firefox 54+ x64 || UAC on

Mr.X
Posts: 583
Joined: Sat Jul 13, 2013 9:34 am
Location: Mexico

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by Mr.X » Tue Oct 06, 2015 4:54 pm

Dun wrote:Hmm, maybe to implement this in next release?
To be honest I do prefer this tweak as optional. Sometimes when I right-click and select a function I click on the wrong one :lol:
Hence it could be dangerous especially when dealing with unknown programs... :?
Windows 8.1 x64/x86 EN | Sandboxie latest beta or stable | All software latest versions unless stated otherwise

Dun
Posts: 350
Joined: Mon Jun 23, 2014 5:00 am
Location: Poland

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by Dun » Tue Oct 06, 2015 5:34 pm

Well, right. There was shortcut key combination to do the same. Does anyone remember the keys?
Sandboxie 5.19.4 personal lifetime license user || Win10 x64 Pro CU (up to date) || ESET SS 10+ x64 || AppGuard 4+ || Firefox 54+ x64 || UAC on

Craig@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 3523
Joined: Thu Jun 18, 2015 3:00 pm
Location: DC Metro Area

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by Craig@Invincea » Wed Oct 07, 2015 7:36 pm

Mr.X wrote:
Dun wrote:Hmm, maybe to implement this in next release?
To be honest I do prefer this tweak as optional. Sometimes when I right-click and select a function I click on the wrong one :lol:
Hence it could be dangerous especially when dealing with unknown programs... :?
I think Curt was considering adding this to the next beta.

bo.elam
Sandboxie Guru
Sandboxie Guru
Posts: 2824
Joined: Wed Apr 22, 2009 9:17 pm

Re: Context menu -> Run Unsandboxed

Post by bo.elam » Wed Oct 07, 2015 10:39 pm

Mr.X wrote: Hence it could be dangerous especially when dealing with unknown programs... :?
If you install an unknown program in your computer that happens to be malware, it wont matter if it runs sandboxed or not. :)

Bo

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest