How to change use d,e,f, etc. drive locations?

If it's not about a problem in the program
Post Reply
H0PE
Posts: 3
Joined: Wed Nov 26, 2014 4:06 am

How to change use d,e,f, etc. drive locations?

Post by H0PE » Wed Nov 26, 2014 4:12 am

I got an SSD driver as system disk (120GB). Sandboxie is installed on that driver. However If I choose d,e,f drive for installation locations within sandboxie, that will (obviously) create a "link" on sandboxie's c: installation for those drivers.

Question:
How can I make sandboxie to use d,e,f,etc. drivers when I choose those drivers for app installation?

This is a matter of saving space and utilizing other drivers. my D drive is a junk/temp drive, my f drive is my main program files. I don't really use c for installing non-system specific apps/drivers.

If I was not clear enough with my explanation what I want, I can try to elaborate more somehow. :D
Thanks in advance!

Nix
Posts: 248
Joined: Wed Sep 11, 2013 12:15 am
Location: Philippines

Re: How to change use d,e,f, etc. drive locations?

Post by Nix » Wed Nov 26, 2014 10:43 pm

@H0PE

http://www.sandboxie.com/index.php?Sand ... #container

I have different sandbox for each software/application
Regards,
Nix

Win7 Ultimate (x64)

Image

Guest10
Posts: 5127
Joined: Sun Apr 27, 2008 5:24 pm
Location: Ohio, USA

Re: How to change use d,e,f, etc. drive locations?

Post by Guest10 » Thu Nov 27, 2014 8:48 am

To elaborate:
Use Sandboxie Control > Sandbox > Set Container Folder
if you want all sandboxes to be created on a drive other than C:

Use the FileRootPath setting to put individual sandboxes on different drives:
http://forums.sandboxie.com/phpBB3/view ... 1094#51094

Or, use a combination of both of those:
Set Container Folder for drive D: for example, and all sandboxes will be created there. But you can still manually add the FileRootPath setting for a sandbox, and put it on a different drive.
Paul
Win 10 Home 64-bit (w/admin rights) - Zone Alarm Pro Firewall, MalwareBytes Premium A/V, Firefox, Thunderbird
Sandboxie user since March 2007

H0PE
Posts: 3
Joined: Wed Nov 26, 2014 4:06 am

Re: How to change use d,e,f, etc. drive locations?

Post by H0PE » Fri Nov 28, 2014 6:25 am

Guest10 wrote:To elaborate:
Use Sandboxie Control > Sandbox > Set Container Folder
if you want all sandboxes to be created on a drive other than C:

Use the FileRootPath setting to put individual sandboxes on different drives:
http://forums.sandboxie.com/phpBB3/view ... 1094#51094

Or, use a combination of both of those:
Set Container Folder for drive D: for example, and all sandboxes will be created there. But you can still manually add the FileRootPath setting for a sandbox, and put it on a different drive.
Thanks for the info, so to the config file I just add:

Code: Select all

FileRootPath=D:\Sandbox\%SANDBOX% 
Enabled=y 
ConfigLevel=6 
AutoRecover=y 
Template=LingerPrograms 
Template=Firefox_Phishing_DirectAccess 

FileRootPath=E:\Sandbox\%SANDBOX% 
Enabled=y 
ConfigLevel=6 
AutoRecover=y 
Template=LingerPrograms 
Template=Firefox_Phishing_DirectAccess 
?
I've having hard time to understand the logic here. How will Sandboxie know that If I choose d:\Program Files (x86) for a new application to be installed to use the sandboxie folder on the D:\Sandbox\%Sandbox%? Or It's working and I shouldn't worry about it? :)

btm
Posts: 160
Joined: Sat Nov 23, 2013 11:31 am

Re: How to change use d,e,f, etc. drive locations?

Post by btm » Fri Nov 28, 2014 7:56 pm

It will depend on which sandbox you start the application in and which path you have chosen for that sandbox.

eg if you set
[DefaultBox]
FileRootPath=D:\Sandbox\%USER%\%SANDBOX%

and start the app in the defaultbox then that's the path it will use. (D:\)



If you set up a new box let's call it box2

[Box2]
FileRootPath=E:\Sandbox\%USER%\%SANDBOX%

and start the app in this one instead it will use (E:\)

H0PE
Posts: 3
Joined: Wed Nov 26, 2014 4:06 am

Re: How to change use d,e,f, etc. drive locations?

Post by H0PE » Mon Dec 01, 2014 5:24 am

btm wrote:It will depend on which sandbox you start the application in and which path you have chosen for that sandbox.

eg if you set
[DefaultBox]
FileRootPath=D:\Sandbox\%USER%\%SANDBOX%

and start the app in the defaultbox then that's the path it will use. (D:\)



If you set up a new box let's call it box2

[Box2]
FileRootPath=E:\Sandbox\%USER%\%SANDBOX%

and start the app in this one instead it will use (E:\)
Ohh got it now! Thank you!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests