5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Listing issues addressed in beta version 5.01
Craig@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 3523
Joined: Thu Jun 18, 2015 3:00 pm
Location: DC Metro Area

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by Craig@Invincea » Sun Sep 27, 2015 6:03 am

You may need to delete or disable that running task bar app (robotaskbar.exe). It's conflicting with SBIE. I believe it's part of Avast AV? If so, you need to disable that "feature."

AV taskbars are known to cause issues with SBIE.

xy667
Posts: 48
Joined: Sun Jul 12, 2015 8:42 am

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by xy667 » Sun Sep 27, 2015 6:07 am

Craig@Invincea wrote:You may need to delete or disable that running task bar app (robotaskbar.exe). It's conflicting with SBIE. I believe it's part of Avast AV? If so, you need to disable that "feature."

AV taskbars are known to cause issues with SBIE.
Thanks but I don't run any AV. Currently it seems to be running fine but I will keep my eye on it. I also don't have any Roboform toolbars running in my browser (Firefox).

Craig@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 3523
Joined: Thu Jun 18, 2015 3:00 pm
Location: DC Metro Area

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by Craig@Invincea » Sun Sep 27, 2015 8:26 am

xy667 wrote:
Craig@Invincea wrote:You may need to delete or disable that running task bar app (robotaskbar.exe). It's conflicting with SBIE. I believe it's part of Avast AV? If so, you need to disable that "feature."

AV taskbars are known to cause issues with SBIE.
Thanks but I don't run any AV. Currently it seems to be running fine but I will keep my eye on it. I also don't have any Roboform toolbars running in my browser (Firefox).
I'd keep an eye on whatever that is, Some searches state it's part of Avast (in working with Roboform) so, unless you have one of those installed, I'd say disable it.

xy667
Posts: 48
Joined: Sun Jul 12, 2015 8:42 am

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by xy667 » Sun Sep 27, 2015 8:29 am

Thanks again but I'm still not sure what is causing this. It just happened again shortly after your post.

I have just disabled a search box option in Roboform now so lets see what happens! Strange because I never use Search in Roboform.

Craig@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 3523
Joined: Thu Jun 18, 2015 3:00 pm
Location: DC Metro Area

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by Craig@Invincea » Mon Sep 28, 2015 2:21 pm

Curious, any recent updates to roboform?

xy667
Posts: 48
Joined: Sun Jul 12, 2015 8:42 am

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by xy667 » Mon Sep 28, 2015 3:30 pm

Craig@Invincea wrote:Curious, any recent updates to roboform?
Yes, I am now running:

Version 7.9.16.7

Craig@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 3523
Joined: Thu Jun 18, 2015 3:00 pm
Location: DC Metro Area

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by Craig@Invincea » Tue Sep 29, 2015 3:08 pm

ozb3n wrote:Quite honestly I think calling the current state of SBIE a RC is a bit of a joke. Lots of programs don't work (Steam, Slack, probably many others) and it seems you're just taking stabs in the dark trying to fix it. I'm really surprised that there is still no stable version available as windows 10 didn't exactly come out of the blue.
Steam does work, but we can't test every game. Slack, we haven't tested and no one has reported it in the Problem or Quick question forum. Will all programs work? We don't know. That's impossible. We can't possibly test all programs to work in a SB and some programs may not like being IN a SB. As for Win10, MS doesn't call us up and say "hey..what about this." that's not how it works. And Win10 is a major change. So, if you have a program that appears not to be working, follow the instructions here http://forums.sandboxie.com/phpBB3/view ... 11&t=19746 and let us know before posting a blanket, untrue statement.

JoeHood
Posts: 178
Joined: Sat Apr 12, 2014 12:51 pm

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by JoeHood » Tue Sep 29, 2015 9:28 pm

f10mpk wrote:Firefox 41.0 sometimes 'Process is not responding' when saving files to the desktop, I can not say exactly what is the reason.
windows 10 x32, Sandboxie 5.04 RC.
OpenWinClass=firefox.exe,firefoxMessageWindow
seems to have fixed it here for me, at least so far.......
Joe

BhT9kq1U
Posts: 8
Joined: Sat Jan 31, 2015 11:23 am

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by BhT9kq1U » Wed Sep 30, 2015 8:29 pm

JoeHood wrote: OpenWinClass=firefox.exe,firefoxMessageWindow
seems to have fixed it here for me, at least so far.......
Joe
Can anyone decipher this statement? What does it mean, and where do you 'apply' it.

Craig@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 3523
Joined: Thu Jun 18, 2015 3:00 pm
Location: DC Metro Area

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by Craig@Invincea » Thu Oct 01, 2015 8:54 am

Yes, it's a command for the Sandboxie.ini configuration. An overview can be found here:
http://www.sandboxie.com/index.php?OpenWinClass

bo.elam
Sandboxie Guru
Sandboxie Guru
Posts: 2861
Joined: Wed Apr 22, 2009 9:17 pm

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by bo.elam » Thu Oct 01, 2015 12:40 pm

This post is a FYI kind of post to Sandboxie users. I read the Release notes for Firefox 41.0.1, one of the fixes is for potential hangs with the Flash plugin. This past few days, I have had that happen 3 or 4 times while using my XP. None in W7 but I don't keep Flash as an installed program in W7. So, if you had any problem lately with Flash running Firefox sandboxed, updating Firefox to 41.0.1 should fix the issue.
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/4 ... easenotes/

Bo

Craig@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 3523
Joined: Thu Jun 18, 2015 3:00 pm
Location: DC Metro Area

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by Craig@Invincea » Thu Oct 01, 2015 12:56 pm

Good tip.

ozb3n
Posts: 10
Joined: Tue Apr 08, 2014 7:25 pm

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by ozb3n » Sun Oct 04, 2015 2:32 am

Craig@Invincea wrote: Steam does work, but we can't test every game. Slack, we haven't tested and no one has reported it in the Problem or Quick question forum. Will all programs work? We don't know. That's impossible. We can't possibly test all programs to work in a SB and some programs may not like being IN a SB. As for Win10, MS doesn't call us up and say "hey..what about this." that's not how it works. And Win10 is a major change. So, if you have a program that appears not to be working, follow the instructions here http://forums.sandboxie.com/phpBB3/view ... 11&t=19746 and let us know before posting a blanket, untrue statement.
All the below comments are for Sandboxie 5.04 RC.

Starting games from Steam does not work, I've verified this with plain old counter strike. The game briefly shows up in the sandbox running hl2.exe then it terminates without warning or error. You mentioned in the beginning when the issue was first reported this could be related to DX12 but did not provide any details since.

As for Slack, the latest slack installer (v1.2.2 MD5: a2eeedf797796ee298980f49416aa26b) does not work either (just downloaded and tried to install in a brand new, empty sandbox). The error I'm seeing is:
SBIE2224 Sandboxed program has crashed: SlackSetup.exe

I don't expect MS to call you but given that there were Win10 builds months before the actual RTM I would have expected to see a more mature version of sandboxie sooner.

I'm happy to provide logs or whatever you need to resolve the issues if you can tell me where Sandboxie stores debug information.

Craig@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 3523
Joined: Thu Jun 18, 2015 3:00 pm
Location: DC Metro Area

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by Craig@Invincea » Mon Oct 05, 2015 9:47 am

If you have dump files, please post them somewhere.

As for Steam, it won't be possible to get every game to run in a SB. It depends on what the game requires outside of the SB. Some games will refuse to run in a sandbox.

It's not just a Win10 issue..or a Windows issue.

As for "mature" I'd disagree. The core criteria of SBIE works wonderfully. SBIE is v5.04 release is a stable, mature release.

Peter2150
Posts: 879
Joined: Tue Mar 27, 2007 9:46 pm
Location: Washington DC

Re: 5.01 Beta Available (latest version 5.04 RC)

Post by Peter2150 » Mon Oct 05, 2015 1:57 pm

If there is anything that is not mature yet it is Windows 10. I still consider it beta spyware

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest