4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candidate)

Listing issues addressed in beta version 4.09
DocMAX
Posts: 28
Joined: Tue Oct 29, 2013 4:07 am
Location: Deutschland

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by DocMAX » Sun May 18, 2014 7:18 pm

4.10 RC still has bugs!!! Some Programs (Age of Empires 2 HD) report Out of memory. No issues with 4.08!!!

Curt@invincea
Sandboxie Lead Developer
Sandboxie Lead Developer
Posts: 1657
Joined: Fri Jan 17, 2014 5:21 pm
Contact:

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by Curt@invincea » Mon May 19, 2014 11:27 am

Uwe wrote:@Curt

first (18.05.2014 02:03) you wrote:
Curt@invincea wrote:Fixes in 4.10 RC
The Excel clipboard problem "The picture is too large and will be truncated." has been fixed. However, the memory consumption issue has not been addressed.
than (18.05.2014 02:37) you wrote:
Curt@invincea wrote:Fixes in 4.10 RC
The Excel clipboard problem "The picture is too large and will be truncated." has been fixed.
Ist the "memory consumption issue" fixed in 4.10 RC - or - ist it NOT fixed :?:

Or are that different *.exe Versions for download?
When going through the change log, it looked like only the dialog box issue had been fixed. But, then when I tried to reproduce the memory consumption problem myself, I couldn't repro. Perhaps it was fixed in the compiler upgrade. Are you still getting this memory consumption problem?

Curt@invincea
Sandboxie Lead Developer
Sandboxie Lead Developer
Posts: 1657
Joined: Fri Jan 17, 2014 5:21 pm
Contact:

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by Curt@invincea » Mon May 19, 2014 1:41 pm

Nix wrote:@Curt; Has the issue about the fake path by cryptolocker, been resolve in this update?!
No, this has not been resolved.

WongKit
Posts: 22
Joined: Fri Jan 04, 2013 1:45 pm

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by WongKit » Mon May 19, 2014 3:14 pm

Fixes in 4.9.4:

Fixed the following startup errors on the Dell Venue and other Win 8.1 tablets.
SBIE2336 Error in GUI server: [11 / C0000021]
SBIE2335 Initialization failed for process Start.exe [88/0]
For me, this issue still persist in 4.10RC on my Asus T100.

Image

Curt@invincea
Sandboxie Lead Developer
Sandboxie Lead Developer
Posts: 1657
Joined: Fri Jan 17, 2014 5:21 pm
Contact:

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by Curt@invincea » Mon May 19, 2014 3:36 pm

There was a small error with the yellow border not being shown for full-screen sandboxed apps. I fixed this and uploaded new install files for 4-10 to sandboxie.com

Curt@invincea
Sandboxie Lead Developer
Sandboxie Lead Developer
Posts: 1657
Joined: Fri Jan 17, 2014 5:21 pm
Contact:

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by Curt@invincea » Mon May 19, 2014 4:05 pm

WongKit wrote:
Fixes in 4.9.4:

Fixed the following startup errors on the Dell Venue and other Win 8.1 tablets.
SBIE2336 Error in GUI server: [11 / C0000021]
SBIE2335 Initialization failed for process Start.exe [88/0]
For me, this issue still persist in 4.10RC on my Asus T100.

Image
What user name is process SbieSvc.exe running under?

WongKit
Posts: 22
Joined: Fri Jan 04, 2013 1:45 pm

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by WongKit » Mon May 19, 2014 11:51 pm

Curt@invincea wrote:What user name is process SbieSvc.exe running under?
SbieSvc.exe is running as SYSTEM user. I just noticed that I only get the error when running Firefox in Sandboxie using the "Force Folder" rule. When I rightclick on the application and select "Sent to > Sandboxie", everything works fine!

System configuration:
ASUS T100
Windows 8.1 Update x86
Mozilla Firefox 24 ESR
Avast Antivirus Free (disabled for test)

bo.elam
Sandboxie Guru
Sandboxie Guru
Posts: 2859
Joined: Wed Apr 22, 2009 9:17 pm

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by bo.elam » Tue May 20, 2014 12:30 am

WongKit wrote:I just noticed that I only get the error when running Firefox in Sandboxie using the "Force Folder" rule. When I rightclick on the application and select "Sent to > Sandboxie", everything works fine!
Hi WongKit, you should use the Force programs feature to force Firefox. You are not supposed to use Force folders to sandbox a program like Firefox.

Bo

ad18888
Posts: 68
Joined: Sat Jan 19, 2013 1:37 pm

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by ad18888 » Tue May 20, 2014 10:05 am

Curt@invincea wrote:There was a small error with the yellow border not being shown for full-screen sandboxed apps. I fixed this and uploaded new install files for 4-10 to sandboxie.com
Thanks for the fix Curt.

WongKit
Posts: 22
Joined: Fri Jan 04, 2013 1:45 pm

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by WongKit » Tue May 20, 2014 10:57 am

bo.elam wrote:Hi WongKit, you should use the Force programs feature to force Firefox. You are not supposed to use Force folders to sandbox a program like Firefox.

Bo
Hi Bo,
"Force programs" will not allow me to chose a specific application by its full path. It will match every program that is named firefox.exe which is something I do not want. Besides from that, using this option (instead of forced folders) will also lead to the error I mentioned before ;)

Binky
Posts: 129
Joined: Sun Nov 14, 2010 9:21 pm

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by Binky » Tue May 20, 2014 11:16 am

@WongKit: What I do is copy firefox.exe to another name in the same folder, such as firefox2.exe. Then one sandbox in Sandboxie.ini has "ForceProcess=firefox.exe", and another sandbox has "ForceProcess=firefox2.exe". This allows me configure the two sandboxes differently. For example, different Firefox profiles and Silverlight is only allowed in one of them. Even if this doesn't solve your problem, I hope it is a useful technique for you in the future.

WongKit
Posts: 22
Joined: Fri Jan 04, 2013 1:45 pm

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by WongKit » Tue May 20, 2014 11:30 am

Binky wrote:@WongKit: What I do is copy firefox.exe to another name in the same folder, such as firefox2.exe. Then one sandbox in Sandboxie.ini has "ForceProcess=firefox.exe", and another sandbox has "ForceProcess=firefox2.exe". This allows me configure the two sandboxes differently. For example, different Firefox profiles and Silverlight is only allowed in one of them. Even if this doesn't solve your problem, I hope it is a useful technique for you in the future.
@Binky: This will not give me any advantage compared to my current concept with forced folders. Plus it would break filetype / link association and automatic update functionality of Firefox.

Nurple
Posts: 17
Joined: Sun Aug 08, 2010 9:00 am
Location: England

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by Nurple » Tue May 20, 2014 1:38 pm

I've noticed the installer copies a few Visual C++ 2010 SP1 dlls to System32 if you don't already have them installed, but they're pre https://support.microsoft.com/kb/2565063 versions.

I'm no programmer, but from what I've read you're not supposed to just copy system files like that, as it can cause issues, like in this case Windows Update doesn't apply the security update.

Curt@invincea
Sandboxie Lead Developer
Sandboxie Lead Developer
Posts: 1657
Joined: Fri Jan 17, 2014 5:21 pm
Contact:

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by Curt@invincea » Tue May 20, 2014 3:54 pm

Nurple wrote:I've noticed the installer copies a few Visual C++ 2010 SP1 dlls to System32 if you don't already have them installed, but they're pre https://support.microsoft.com/kb/2565063 versions.

I'm no programmer, but from what I've read you're not supposed to just copy system files like that, as it can cause issues, like in this case Windows Update doesn't apply the security update.
Actually, it is the opposite. These files should be installed in the windows folder so that it can apply updates. If they are in the Sandboxie folder, Windows Update can't find them.

Nurple
Posts: 17
Joined: Sun Aug 08, 2010 9:00 am
Location: England

Re: 4.09 Beta Available (Latest Version 4.10 Release Candida

Post by Nurple » Wed May 21, 2014 7:47 am

@Curt

Oh, OK, but Windows doesn't update them, as I checked this before posting, and to be fair I never said you should copy them to the install folder.

When I said the files shouldn't be in System32, I meant not just copied there, and should be installed with the VC++ redist installers, as I'm aware that's where they go if it's used.

Anyway like I said, I'm no programmer, and I'm only remembering (more likely misremembering) something I read ages ago, and thought I could be helping.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest