Switch to allow/disallow internet access?

Ideas for enhancements to the software
Post Reply
Unknown_User_606
Posts: 0
Joined: Wed Dec 31, 1969 7:00 pm

Switch to allow/disallow internet access?

Post by Unknown_User_606 » Sun Jan 21, 2007 3:56 am

Hi

first thx for the programm, its really great and usefull.

i havent found any thread relating to internet on/off , so im starting a new one.

Maye a very simple switch to allow or disallow the content of a sandbox to reach the internet would be nice, so one could prevent apps from calling home. Its not easy to do that with an external firewall cause the firewall only sees sandboxie and not the app inside. Blocking sandboxie would prevent legitimate surfing inside the sandbox.

thx
jeff

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Sun Jan 21, 2007 12:16 pm

Okay, this is possible, I guess. I'll add it to the list of features to-do.
tzuk

Unknown_User_606
Posts: 0
Joined: Wed Dec 31, 1969 7:00 pm

Post by Unknown_User_606 » Sun Jan 21, 2007 12:29 pm

OK, thx alot

Unknown_User_335
Posts: 0
Joined: Wed Dec 31, 1969 7:00 pm

Post by Unknown_User_335 » Wed Jan 31, 2007 4:13 am

Hi all

now, I am confused... when I run firefox sandboxed (it appears to be sandboxed by the #'s), then my firewall (ZoneAlarm Pro) asks for firefox to get access to the internet, not sandboxie. Should it be sandboxie requesting internet access if firefox is sandboxed correctly???

Thanks a lot for the great program!
Oliver

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Wed Jan 31, 2007 6:55 pm

Should it be sandboxie requesting internet access if firefox is sandboxed correctly???
That's fine, the running program is Firefox after all, and the firewall sees it as such.
tzuk

SnDPhoenix
Posts: 2690
Joined: Tue Dec 26, 2006 5:44 pm
Location: West Florida

a suggestion

Post by SnDPhoenix » Thu Feb 01, 2007 3:59 pm

This is actually a good suggestion, but how about taking it one step further, how about allowing/disallowing internet access for particular process(es) instead of every single process running in sandboxie, would that be possible or would it be too hard to do?

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Fri Feb 02, 2007 6:01 pm

Actually I thought about a per-sandbox setting.

But really it's just a matter of blocking access to resources, which is alreadyd a per-process (as well as per-sandbox) setting.

In other words, you can say:

Code: Select all

ClosedFilePath=\Device\Afd
As with all Closed/OpenFilePath settings, you can say:

ClosedFilePath=iexplore.exe,\Device\Afd

Or

ClosedFilePath=!iexplore.exe,\Device\Afd

To block non-IEXPLORE programs from network access.

Oh the possibilities are endless. :)
tzuk

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests