Run unsandboxed context menu option

Ideas for enhancements to the software
Post Reply
_m00nbl00d_

Run unsandboxed context menu option

Post by _m00nbl00d_ » Tue Dec 14, 2010 3:41 pm

It would be nice to have an option to run an application outside of its sandbox, by simply right-clicking the object (shortcut/process/file/folder) and choosing "Run unsandboxed", rather then picking "Run sandboxed", and the choose not to run it sandboxed, and to have to press CTRL+Shift when clicking "Run sandboxed".


Regards

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Tue Dec 14, 2010 4:23 pm

I don't know about that, my feeling is that putting two things on the context menu is too much. But I suppose I can this as an option that is turned off by default.
tzuk

_m00nbl00d_

Post by _m00nbl00d_ » Wed Dec 15, 2010 3:07 pm

tzuk wrote:[...] But I suppose I can this as an option that is turned off by default.
It would be a nice approach. This way every use would work with what he/she feels most comfortable with. :)


Thanks for your feedback. :)

kev160967
Posts: 16
Joined: Wed Dec 22, 2010 3:14 pm
Location: Liverpool, England

Post by kev160967 » Wed Dec 22, 2010 3:19 pm

> "and to have to press CTRL+Shift when clicking "Run sandboxed".

Have I missed something? I have internet explorer and firefox in my forced programs list. If I want to run one of them unsandboxed I have to remove them from the forced programs list, save the settings and run the program, then add them back to the forced programs list. Is there an easier way to do this? If not, then your feature request certainly gets my vote.

Kev

Hank52
Posts: 203
Joined: Sun Apr 08, 2007 2:42 pm
Location: Canada

Post by Hank52 » Wed Dec 22, 2010 3:54 pm

I have the (registered) version, and have the same setup with Forced programs. All I do is Right-Click on whatever program that is Forced and select run unsandboxed.

Or are you talking about something entirely different.

Image

Ken:
System Specs: = Win XP SP2 (32bit),[OutLook Express 6.] [ FireFox 19.0, - NoScript, - Sandboxie 3.76 - 32 bit, - FireWall - Comodo 5.3 ]

Guest10
Posts: 5135
Joined: Sun Apr 27, 2008 5:24 pm
Location: Ohio, USA

Post by Guest10 » Wed Dec 22, 2010 5:14 pm

kev160967 wrote:Have I missed something? I have internet explorer and firefox in my forced programs list. If I want to run one of them unsandboxed I have to remove them from the forced programs list, save the settings and run the program, then add them back to the forced programs list.
It looks like you have missed the "Disable Forced Programs" item that's on the Sandboxie Control tray icon's right-click menu.
This item is set to disable programs from starting forced, for only 10 seconds when you use it.

You can set this to a longer time period by using the menu File > Disable Forced Programs, and set the time to something longer.
The new setting will be remembered from then on.
If you have the disable in effect for some period of time, and you want to cancel it, just right-click the tray icon and you will see that the "Disable..." item is checked.
Just left-click to cancel the Disable operation and put forcing back in effect.
Paul
Win 10 Home 64-bit (w/admin rights) - Zone Alarm Pro Firewall, MalwareBytes Premium A/V, Firefox, Thunderbird
Sandboxie user since March 2007

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests