Exclude specific program from sandboxie

Ideas for enhancements to the software
Post Reply
xiaoyang

Exclude specific program from sandboxie

Post by xiaoyang » Sat Aug 30, 2008 3:52 am

sometimes internet explorer sandboxed will invoke other program that will also run in sandboxie. can you provide a feature to exclude some specific program from sandboxie? thank you very much

Coolio10

Post by Coolio10 » Sat Aug 30, 2008 9:54 pm

Please! :D

SnDPhoenix
Posts: 2690
Joined: Tue Dec 26, 2006 5:44 pm
Location: West Florida

Post by SnDPhoenix » Sat Aug 30, 2008 11:54 pm

I dont think this is possible, it has been mentioned before and would defeat the entire concept of Sandboxie, which is that every child process of a sandboxed program will be sandboxed as well.
Plus it could open up a nasty security hole as well...

Guest

Post by Guest » Sun Aug 31, 2008 11:39 am

SnDPhoenix wrote:I dont think this is possible, it has been mentioned before and would defeat the entire concept of Sandboxie, which is that every child process of a sandboxed program will be sandboxed as well.
Plus it could open up a nasty security hole as well...
Is there any sandbox than can?

MitchE323
Posts: 2268
Joined: Thu Nov 02, 2006 9:32 am

Post by MitchE323 » Sun Aug 31, 2008 1:02 pm

Just wondering, is there a specific program you want to block? Maybe a closedfilepath to that programs folder might prevent it opening at all. But are you looking for that program to open, but open UNsandboxed? If that is what you want - see SnD's answer above.

xiaoyang

Post by xiaoyang » Mon Sep 01, 2008 12:34 am

Thank you for your reply. I post this request just beacause that some program I used always crushed in sandboxie. so i don't want it was invoked by an sandboxed program.

xiaoyang

please think it again

Post by xiaoyang » Tue Sep 02, 2008 11:49 pm

I think this feature will help who has program sandboxed always crashed like me.
SnD's answer is right, however I prefer running a program unsafely temporarily to crushing.
After all it can provide a way to avoid crashing temporarily. and you can warn this unsafety to sandboxie user.
Please think it again if it can workable technically. Thank you.

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Wed Sep 03, 2008 6:02 am

I prefer to fix whatever problem is causing the program to crash, than to create a workaround that sidesteps the real problem.

Can you tell me which program is crashing under Sandboxie?
tzuk

xiaoyang

Post by xiaoyang » Thu Sep 04, 2008 11:18 pm

acrobat , I tried three versions:7.0, 8.0 and 9.0. I also search solutions in this forum,but i cannot find a way that can work to my computer.

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Fri Sep 05, 2008 9:44 am

Are you talking about Acrobat Reader or Acrobat the PDF creation suite?
tzuk

xiaoyang

Post by xiaoyang » Mon Sep 08, 2008 1:12 am

I use Acrobat professional version(can make pdf), not acrobat reader.
Thank you

Greyriver
Posts: 1
Joined: Sat Aug 11, 2012 7:49 am

Post by Greyriver » Sat Aug 11, 2012 8:05 am

I wondered if there had been any more thoughts on this old feature request. I think many people could have one program that they didn't want sandboxed for any of a number of reasons (and which gets started at least some of the time from within a sandboxed application)

I can see that it goes against what sandboxie is for, but it could be a tightly controlled option. Enabled for one program without wildcards.

If you didn't want to encourage its use it could be made only possible via editing sandbox.ini.

oloid

Post by oloid » Tue Sep 11, 2012 1:59 pm

You've dug up a four year old posting from 2008 but I beleive this option has been a part of Sandboxie for ages.

see: http://www.sandboxie.com/index.php?Rest ... s#startrun
"Use these settings to select which programs, if any, will be allowed to start and run in the sandbox."

oloid

Post by oloid » Tue Sep 11, 2012 2:18 pm

oops. My slow moving brain has just noticed that my reply doesn't exactly apply here, you're apparently looking for a refinement to these settings...

ykfdf
Posts: 1
Joined: Wed Jan 09, 2013 3:19 am

Post by ykfdf » Fri Jan 18, 2013 8:38 am

I dont think this is possible, it has been mentioned before and would defeat the entire concept of Sandboxie

_________________
WoW gold|Diablo 3 Gold|Swtor Credits

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests