[.01] Paste not working in sandboxed browsers

Listing issues addressed in beta version 4.03
Kleary

[.01] Paste not working in sandboxed browsers

Post by Kleary » Tue Jun 18, 2013 8:58 am

Sandboxie 4.02 64bit
Win7 Home Prem 64bit

When trying to paste from the clipboard it has stopped working in sandboxed browsers.
Works fine when browsers aren't sandboxed.

The same problem is in Firefox and Comodo Dragon. Copy works but not paste. Works fine in Notepad.

I was using Ditto for a long time and it was fine. Since this problem I've uninstalled Ditto in case it was the problem. It's still the same.

Un sandboxed fine.
Sandboxed problem.

I can't remember if it's since updating Sandboxie or not, but it's very recent.

Any suggestions?

Love Sandboxie and been using it for a long time without problems. I don't understand this copy n paste problem though.
Thanks

Kleary

Post by Kleary » Tue Jun 18, 2013 10:47 am

Installed 3.76 64bit again over the top and paste is working again.

gdx

Post by gdx » Tue Jun 18, 2013 6:41 pm

Same Problem here, unable to paste in 4.02.
3.76 works fine.

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Thu Jun 20, 2013 9:06 am

Regarding copy/paste errors:

Please check if you use the Accessibility feature, as described in this topic
http://www.sandboxie.com/phpbb/viewtopic.php?t=15756

Otherwise please check if you have Sandboxie set to "deny" in some other
security software, for example Webroot, as described in this topic
http://www.sandboxie.com/phpbb/viewtopic.php?t=14831

Thank you for checking. Your answers may help me fix this problem.
tzuk

Radler
Posts: 7
Joined: Thu Jun 20, 2013 3:18 pm

Post by Radler » Thu Jun 20, 2013 3:38 pm

I have a similar problem. Since updating to 4.02 I cannot paste text or urls into a Sandboxed JDownloader.
I have tried several suggestions on this forum, but nothing seems to cure the problem.

Copy & Paste still works in Firefox 21.0 and Notepad etc.

Everything worked OK with 3.76. If I want to revert to 3.76 can I just install it over the top of 4.02?

Any help would be appreciated, thanks.

Win XP SP3 (32bit)

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Thu Jun 20, 2013 6:19 pm

Yes, you can install on top.
tzuk

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Fri Jun 21, 2013 4:59 am

Radler -- thank you for the hint about JDownloader. I was able to observe the problem and fix it.
tzuk

Radler
Posts: 7
Joined: Thu Jun 20, 2013 3:18 pm

Post by Radler » Fri Jun 21, 2013 6:20 am

tzuk wrote:Radler -- thank you for the hint about JDownloader. I was able to observe the problem and fix it.
tzuk, thank you very much for your quick response, I really appreciate your work.
I look forward to the next release.

Peter 123

Post by Peter 123 » Fri Jun 21, 2013 6:25 pm

A similar problem here:

I use to insert text from Word documents directly into the pages of a Wiki (not Wikipedia) by copy and paste (within my browser [Firefox]). Since using Sandboxie 4.02 pasting itself continues to work, but some (important for me) formatting details (like tables, underlining of words, ...) are now lost when pasting into the Wiki page.

The issue is without doubt caused by version 4.02 because formatting is kept (as usual)
- when pasting the text into the Wiki outside of Sandboxie (that means: Firefox running outside of Sandboxie)
- when pasting text and using the older version 3.76.

The problem appears in version 4.02 both in a sandbox with standard configuration and in a sandbox with my specific configuration.

My browser is Firefox 21.0, my version of Word is 2002, SP 3.

Concerning the questions above:

- The problem remains, even when the Accessibility feature is activated.

- Also there is in my case no connection with the question if Sandboxie is set to "deny" in some other security software because (as written above) the problem appears also in a sandbox with standard configuration.

Thanks in advance for your help.

Kleary

Post by Kleary » Fri Jun 21, 2013 7:50 pm

tzuk wrote:Regarding copy/paste errors:

Please check if you use the Accessibility feature, as described in this topic
http://www.sandboxie.com/phpbb/viewtopic.php?t=15756

Otherwise please check if you have Sandboxie set to "deny" in some other
security software, for example Webroot, as described in this topic
http://www.sandboxie.com/phpbb/viewtopic.php?t=14831

Thank you for checking. Your answers may help me fix this problem.
I've checked now only in 3.76 as that's what i'm using.
Accessibility is not on.
No Sandboxie service is denied by security program.

Peter 123

Post by Peter 123 » Fri Jun 21, 2013 8:56 pm

I just realize that I misunderstood the following question:
tzuk wrote: Otherwise please check if you have Sandboxie set to "deny" in some other
security software, for example Webroot, as described in this topic
http://www.sandboxie.com/phpbb/viewtopic.php?t=14831
My answer is the same as Kleary's:
Kleary wrote: No Sandboxie service is denied by security program.
In the meantime I can also partly confirm the problems mentioned by Kleary in his first posting:
Kleary wrote: When trying to paste from the clipboard it has stopped working in sandboxed browsers.
Works fine when browsers aren't sandboxed.

The same problem is in Firefox and Comodo Dragon. Copy works but not paste.

"Partly" means that pasting sometimes works, sometimes not. For example in my previous posting here in the forum I was not able to paste anything within my post (e.g. a quote of tzuk's questions). The same happened when trying to paste something in another forum. Now - in the meantime - pasting seems to work again without problems, at least here in the Sandboxie Forum. (The problem with the wiki in any case remains.)

I forgot to mention in my previous posting that I use Windows Home 7 Premium 32 bit.

Perhaps I should also add that sometimes (quite often) I use a clipboard manager called "Ethervane Echo" (http://www.tranglos.com/echo/). But this seems to be of no influence on the issue with missing or "wrong" (= unformatted) pasting: The problems appear with and without using this clipboard manager.

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Sat Jun 22, 2013 1:00 pm

Let's see if the next beta version that I release (4.03.01) will fix this copy/paste problem.
I want to see if I can take care of a few other problem reports before making that first beta release.
tzuk

AHT
Posts: 2
Joined: Sun Jun 23, 2013 8:08 am

Post by AHT » Sun Jun 23, 2013 8:19 am

Im not able to copy formatted texts from one browser window to another - while browser is running in the sandbox.
Text is copied correctly, formattation not.

Version: 4.02, 32Bit
Vista home Premium 32Bit.

Peter 123

Post by Peter 123 » Sun Jun 23, 2013 10:45 am

AHT wrote:Im not able to copy formatted texts from one browser window to another - while browser is running in the sandbox.
Text is copied correctly, formattation not.
That seems to be a similar problem to mine (described above): text is kept but formatting is lost. :wink: (In my case it concerns the copying of text from a word document to a website.)

But I am optimistic that tzuk will be able to help us with his next beta version:
tzuk wrote:Let's see if the next beta version that I release (4.03.01) will fix this copy/paste problem.

tzuk
Sandboxie Founder
Sandboxie Founder
Posts: 16076
Joined: Tue Jun 22, 2004 12:57 pm

Post by tzuk » Tue Jun 25, 2013 6:01 am

Please check if version 4.03.01 has any effect on the copy/paste issues that you are seeing in version 4.02.
tzuk

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests