Sandboxie and PhraseExpress

Please post your problem description here

Moderator: Barb@Invincea

Post Reply
JayJayX
Posts: 53
Joined: Tue Aug 30, 2011 6:58 am

Sandboxie and PhraseExpress

Post by JayJayX » Tue Nov 20, 2018 12:20 pm

Hi,

I use Sandboxie a long time and I worked with v3.76 since a few days.
I used also a program called PhraseExpress, an Clipboard Tool.
After the Update to Sandboxie 5.xx PhraseExpress doesn't work anymore.
I use Windows 7 and Sandboxie 5.27

Best regards
Best Regards
JayJay

Barb@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 2981
Joined: Mon Nov 07, 2016 3:10 pm

Re: Sandboxie and PhraseExpress

Post by Barb@Invincea » Tue Nov 20, 2018 12:44 pm

Hello JayJayX ,

Please follow the guidelines to provide all the info we need, so that we can better assist you:
viewtopic.php?f=11&t=19746

Regards,
Barb.-

JayJayX
Posts: 53
Joined: Tue Aug 30, 2011 6:58 am

Re: Sandboxie and PhraseExpress

Post by JayJayX » Tue Nov 20, 2018 1:51 pm

Thank You for your fast Answer.

:!: The Windows version number? (i.e. Windows 7 32bit, 8.1 x64, etc)

I use Windows 7 Pro x64

:!: Sandboxie version number (SBIE v5.23.3? 5.22?)

I use Sandboxie 5.27Beta, with 3.76 the issue is not present

:!: Does the issue occur in a new Sandbox with Default settings? (https://www.sandboxie.com/SandboxMenu#create)

The issue also happen in a fresh Sandbox except with Sandboxie 3.76

:!: NAME & Version/build numbers of any applications involved? (Chrome v43, FF45 etc)

It happens with all Clibboardtools. I tested PhraseExpress V8 and Fastkeys 4.14

:!: Are you running antivirus/anti-malware software? (AVG, Live Essentials..etc)

I use Microsoft Security Essentials

:!: What are the exact steps to reproduce the issue? (Launch app X, perform X actions, etc)

After I try Textexpander it happens nothing. For Examble:

In Fastkeys should "kr" changed to "kind regards", but this worked anymore

best regards
Best Regards
JayJay

Barb@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 2981
Joined: Mon Nov 07, 2016 3:10 pm

Re: Sandboxie and PhraseExpress

Post by Barb@Invincea » Wed Nov 21, 2018 11:10 am

Hello JayJayX ,

I downloaded the program, but I cannot guess what are you doing. I need the exact repro steps that you follow in order to repro the issue.

Regards,
Barb.-

JayJayX
Posts: 53
Joined: Tue Aug 30, 2011 6:58 am

Re: Sandboxie and PhraseExpress

Post by JayJayX » Thu Nov 22, 2018 8:58 am

Hi Barb,

ok I'll try it step by step. I installed FastKeys in it's own Sandbox and started it, so that Fastkey is active in Tray.
By default Textexpander and Autocomplete should be active.
If I now type the letters "kr" folowed by return or spacebar in any program outside the Sandbox (E-Mail, Editor or something else) they should be replaced by "kind regards", but the don't.

If I do the same steps in Sandbox V3.76 or without Sandbox it works.
Best Regards
JayJay

Barb@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 2981
Joined: Mon Nov 07, 2016 3:10 pm

Re: Sandboxie and PhraseExpress

Post by Barb@Invincea » Mon Nov 26, 2018 10:16 am

Hello JayJayX ,

Sandboxie should not modify things outside your host unless you set up a template to do so (and not everything will work), that is the expected behavior. I tested it and confirmed it will work fine if using, for example, a Sandboxed browser.

Why do you need to install it Sandboxed if you want to use the program on your host applications?

Keep in mind that version 3.76 is deprecated, so we cannot assist you with that. Many changes occurred since that version, including security ones.

Regards,
Barb.-

JayJayX
Posts: 53
Joined: Tue Aug 30, 2011 6:58 am

Re: Sandboxie and PhraseExpress

Post by JayJayX » Mon Nov 26, 2018 4:54 pm

Hi Barb,
Sandboxie should not modify things outside your host unless you set up a template
I hoped, that you/someone in the forum can help me with an template...
Why do you need to install it Sandboxed if you want to use the program on your host applications?
For the same reason I installed many programs sandboxed: I don't want that they change anything unwanted in my System or I want to have them portable...
Keep in mind that version 3.76 is deprecated, so we cannot assist you with that.
I know that Version 3.76 is deprecated, thats is the reason I want to update. But if many things work anymore I have an problem with that.
I need no support for the 3.76, I need support for the 5.xx ;)
Best Regards
JayJay

Barb@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 2981
Joined: Mon Nov 07, 2016 3:10 pm

Re: Sandboxie and PhraseExpress

Post by Barb@Invincea » Tue Nov 27, 2018 9:54 am

Hi JayJayX,

Unfortunately, this program is out of scope: viewtopic.php?f=2&t=24980
But, I am leaving the thread open in case anybody else has suggestions for you.

In order to create a template, you can use Resource Access Monitor to see what is the application trying to access, and then give it direct access to your host as needed.
Here's the link to resource Access monitor:
https://www.sandboxie.com/ResourceAccessMonitor

And here's how you can allow direct access to different resources:
https://www.sandboxie.com/ResourceAccessSettings

You may want to create a test Sandbox to make the modifications, and only run the desired application in it.

Regards,
Barb.-

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests