Windows 7 WITHOUT KB3033929 + Sbie5.24 -- C0000428 -- Service startup error level 9153

Please post your problem description here

Moderator: Barb@Invincea

Barb@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 2470
Joined: Mon Nov 07, 2016 3:10 pm

Re: Windows 7 + sbie5.24 -- C0000428 -- Service startup error level 9153

Post by Barb@Invincea » Tue Mar 13, 2018 1:10 pm

All,

Please provide the info I requested above at your best convenience. We are still investigating this issue.
I am setting up different VMs to see if I can repro the behavior, but I need more info to properly set up the environment.

Regards,
Barb.-

Barb@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 2470
Joined: Mon Nov 07, 2016 3:10 pm

Re: Windows 7 + sbie5.24 -- C0000428 -- Service startup error level 9153

Post by Barb@Invincea » Tue Mar 13, 2018 2:06 pm

UPDATE:

I can repro this issue on Win 7 x64 without SP1 or any updates.
The issue does not seem to affect up-to-date installations.

This problem seems to be related to the fact that outdated versions of Windows 7 do not have the ability to use SHA 256:
https://docs.microsoft.com/en-us/securi ... 15/3033929

We are still investigating and looking at options to address this. In the meantime, the workarounds would be to update your Windows installation as explained on the link above, or use the beta we posted on a previous response to this thread.

One more question:
Are you all using Clean installs of Win 7, or you have upgraded from Win XP to 7?

Regards,
Barb.-

guy213
Posts: 4
Joined: Tue Mar 13, 2018 10:15 am

Re: Windows 7 + sbie5.24 -- C0000428 -- Service startup error level 9153

Post by guy213 » Tue Mar 13, 2018 2:30 pm

I use clean install of Windows 7 ultimate 64 bit (without sp1)

Only installed in Windows update the following:
Update for Windows (KB958488)
Windows Update Agent 7.6.7600.256
Windows Defender (Latest update)

I don't use any anti-virus software.

d09s4
Posts: 8
Joined: Sat Mar 10, 2018 2:25 am

Re: Windows 7 + sbie5.24 -- C0000428 -- Service startup error level 9153

Post by d09s4 » Tue Mar 13, 2018 2:48 pm

Barb@Invincea wrote:
Tue Mar 13, 2018 2:06 pm

One more question:
Are you all using Clean installs of Win 7, or you have upgraded from Win XP to 7?
I use clean install of Windows 7 Home Basic x64 with SP1

Curt@invincea
Sandboxie Lead Developer
Sandboxie Lead Developer
Posts: 1642
Joined: Fri Jan 17, 2014 5:21 pm
Contact:

Re: Windows 7 NO SP1 + Sbie5.24 -- C0000428 -- Service startup error level 9153

Post by Curt@invincea » Tue Mar 13, 2018 2:55 pm

Very strange to see people using "clean" Win 7 installs. That means you are wide open to a lot of publicly known OS vulnerabilities and exploits.

d09s4
Posts: 8
Joined: Sat Mar 10, 2018 2:25 am

Re: Windows 7 NO SP1 + Sbie5.24 -- C0000428 -- Service startup error level 9153

Post by d09s4 » Tue Mar 13, 2018 2:57 pm

Curt@invincea wrote:
Tue Mar 13, 2018 2:55 pm
Very strange to see people using "clean" Win 7 installs. That means you are wide open to a lot of publicly known OS vulnerabilities and exploits.
You are right but please fix this issue :)

CPB
Posts: 148
Joined: Wed Jan 20, 2010 5:32 pm

Re: Windows 7 NO SP1 + Sbie5.24 -- C0000428 -- Service startup error level 9153

Post by CPB » Tue Mar 13, 2018 8:32 pm

I experienced this issue too when I installed v5.24 earlier today, but found this thread and made a few updates referenced from the Microsoft link above, and now v5.24 installs and works fine. Thanks.

windyctyprog
Posts: 14
Joined: Thu Oct 31, 2013 12:12 pm

Re: Windows 7 WITHOUT KB3033929 + Sbie5.24 -- C0000428 -- Service startup error level 9153

Post by windyctyprog » Fri Mar 16, 2018 5:02 pm

Same here, can't get the new version to launch:

Sandboxie Start
---------------------------
SBIE2331 Service start failed: [22 / 5] Access is denied.

Sandboxie Start
---------------------------
The Sandboxie driver (SbieDrv) is not available to sandbox programs. Make sure both the driver and Sandboxie service (SbieSvc) have started successfully.

:?

Win7, SP1 is not installed.

windyctyprog
Posts: 14
Joined: Thu Oct 31, 2013 12:12 pm

Re: Windows 7 WITHOUT KB3033929 + Sbie5.24 -- C0000428 -- Service startup error level 9153

Post by windyctyprog » Fri Mar 16, 2018 5:09 pm

Ah, ha...

The suggestion of installing 5.23.5 64 Bit worked, no issues.

I have never, in all of the time I've been using Sandboxie for some 5 years now, had any installation issues, not one.

Has been smooth sailing since Day 1... :D

Peter980
Posts: 32
Joined: Mon Jul 29, 2013 11:47 am

Unable to install latest version 5.24

Post by Peter980 » Sat Mar 17, 2018 8:59 am

Today i tried to upgrade Sandboxie but after the upgrade i couldn't start Sandboxie. This is the error i get and i think it is because of unsigned driver that was not installed properly:

Code: Select all

SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760

I am using Windows 7 x64. Reverted back to 5.22.

bo.elam
Sandboxie Guru
Sandboxie Guru
Posts: 2828
Joined: Wed Apr 22, 2009 9:17 pm

Re: Unable to install latest version 5.24

Post by bo.elam » Sat Mar 17, 2018 2:06 pm

Peter, you are having this issue because your W7 doesn't have Sp 1. Read this thread.

viewtopic.php?f=11&t=25545

Bo

Peter980
Posts: 32
Joined: Mon Jul 29, 2013 11:47 am

Re: Unable to install latest version 5.24

Post by Peter980 » Sat Mar 17, 2018 2:32 pm

bo.elam wrote:
Sat Mar 17, 2018 2:06 pm
Peter, you are having this issue because your W7 doesn't have Sp 1. Read this thread.
But i have Service Pack 1 installed. I have this version: 6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601

bo.elam
Sandboxie Guru
Sandboxie Guru
Posts: 2828
Joined: Wed Apr 22, 2009 9:17 pm

Re: Unable to install latest version 5.24

Post by bo.elam » Sat Mar 17, 2018 11:01 pm

Sorry, Peter, I dont know what to tell you other than perhaps try reinstalling Sandboxie. Use the installer to uninstall. Also, check as suggested by Barb the signatures of the SbieDrv.sys. Mine look proper in W7. Read this post.
viewtopic.php?f=11&t=25545#p132736

I have Sandboxie 5.24 in my W7, all looks and works good. I started my W7 to see if I could get a clue on what to suggest but the things I checked, like see if I had KB3033929, came out to nothing. I thought if I had KB3033929 and you dont, then perhaps installing it would solve your issue. But I dont have that package (according to search, and I dont have a problem). Check the signatures and reinstall.

Bo

John connor
Posts: 25
Joined: Sun Nov 23, 2014 12:36 pm
Contact:

Major screw up with the update!

Post by John connor » Mon Mar 19, 2018 5:38 am

I had this same trouble with my other laptop.

SBIE1102 Sandboxie driver (SbieDrv) unloading
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760
SBIE9234 Service startup error level 9153 status=C0000428 error=-1073740760


What gives? I need this to work. It's my only defense against malware.

John connor
Posts: 25
Joined: Sun Nov 23, 2014 12:36 pm
Contact:

Re: Major screw up with the update!

Post by John connor » Mon Mar 19, 2018 5:49 am

Got it to work with a link in the other topic for 5.23.5.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 19 guests