SBIE2331 service KmdUtil fails to start

Please post your problem description here

Moderator: Barb@Invincea

Post Reply
Kevin2018
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 5:00 pm

SBIE2331 service KmdUtil fails to start

Post by Kevin2018 » Thu Jan 18, 2018 5:31 pm

I have
Windows 10 (64)
Sandboxie, latest version (64)
Webroot
Malwarebytes

Sandboxie fails to start; error window pops up "SBIE 2331 Service start failed: [22/5] Access is denied." The 2nd popup window states: "Sandboxie Start, The Sandboxie driver (SbieDrv) is not available to sandbox programs. Make sure both the driver and Sandboxie service (SbieSvc) have started successfully."

Per suggestions on other threads, I downloaded and installed a fresh/new version of Sandboxie (64) and the following popup window stated: "KmdUtil, Control Service Start, The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it (1058)."

I opened both Malwarebytes and Webroot and put in exclusions for SbieDrv.sys, SbieSvc.exe in the Program Files Sandboxie folder and also added a Webroot exclusion for the KmDUtil file in App Data. I tried installing a fresh version of Sandboxie. I continue to get the SBI2331 error and Sandboxie Start error popups and Sandboxie does not start.

Any suggestions? Please help. Thanks

Barb@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 2671
Joined: Mon Nov 07, 2016 3:10 pm

Re: SBIE2331 service KmdUtil fails to start

Post by Barb@Invincea » Fri Jan 19, 2018 1:54 pm

Hello Kevin2018,

https://www.sandboxie.com/SBIE2331

What antivirus versions are you running?
What's the exact Sbie version that you have downloaded?

Have you tried disabling your antivirus software and re-downloading/running a fresh installation of Sbie?
You may also need to fully remove the AV to determine which of them (if any) is causing the issue.

Regards,
Barb.-

Curt@invincea
Sandboxie Lead Developer
Sandboxie Lead Developer
Posts: 1657
Joined: Fri Jan 17, 2014 5:21 pm
Contact:

Re: SBIE2331 service KmdUtil fails to start

Post by Curt@invincea » Fri Jan 19, 2018 5:37 pm

Do you have a group policy that prevents starting services?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], talmar99 and 8 guests