Firefox 56/57 sound not working when sandboxed

Please post your problem description here

Moderator: Barb@Invincea

tech48
Posts: 5
Joined: Wed May 10, 2017 11:24 am

Firefox 56/57 sound not working when sandboxed

Post by tech48 » Fri Sep 29, 2017 12:34 am

Tested the new release of Firefox 56.0 64-bit in Sandboxie 5.20 64-bit on Windows 8.1 64-bit

No sounds are working when sandboxed. Reverted back to 55.0.3.

Barb@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 1830
Joined: Mon Nov 07, 2016 9:10 pm

Re: Firefox 56/57 sound not working when sandboxed

Post by Barb@Invincea » Fri Sep 29, 2017 4:37 pm

Hello tech48,

I was able to repro this in Win 8.1 x64 and other OSs.
Here's a workaround:
viewtopic.php?p=129898#p129898

I'll make the devs aware.

Regards,
Barb.-

SolarisGrim
Posts: 26
Joined: Sat Jan 14, 2017 7:13 pm

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by SolarisGrim » Sat Sep 30, 2017 2:41 am

I think I was one of the few guys that got the first SB license when it was still in early development, than I haven't used it for years until few months ago since SB got so much better.

Now....SB became a big part of my security add-on for my browsers and I really like it.

When comes to browsers I really like the fact that FF is becoming more safe in some of the security aspects but it seems that is also adding additional conflict to SB as I have just found out by installing the latest FF 56.0 x64.

I couldn't figure out at first why I didn't have sound while running SB until I stumbled upon this thread. I hope that SB developer can keep up with the fixes so we don't have to go the short way and dropping levels of security within FF itself.

Thank you

:D

Sciguy30
Posts: 2
Joined: Wed Oct 04, 2017 3:46 am

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by Sciguy30 » Wed Oct 04, 2017 3:48 am

Having the same issue with Windows 7 and Firefox 56.0.
I regret upgrading Firefox today. Should have waited a couple weeks first. Hope this issue can be fixed!

Sound is working perfectly fine on Firefox when not sandboxed if that helps any.

Barb@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 1830
Joined: Mon Nov 07, 2016 9:10 pm

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by Barb@Invincea » Wed Oct 04, 2017 2:56 pm

Hello Sciguy30 ,

You can use the workaround posted earlier in this thread for the time being.

Regards,
Barb.-

Sciguy30
Posts: 2
Joined: Wed Oct 04, 2017 3:46 am

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by Sciguy30 » Thu Oct 05, 2017 5:16 am

Thank you for the reply Barb. The work around worked perfectly!

Just to clarify, the difference between security level 3 and security level 2 is that level 3 blocks:
Read access to most of the filesystem
Excludes themes/GTK configuration, fonts, shared data and libraries

I am not very knowledgeable with computer concepts, but based on your post that Firefox currently uses the same security level 2, I assume that blocking the read access to most of the filesystem isn't a super critical safety component.

Basically, reducing the security level isn't putting anything in jeopardy.

Thank you once again and much appreciation!

ChickenSoup
Posts: 7
Joined: Fri Dec 20, 2013 12:53 am

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by ChickenSoup » Thu Oct 05, 2017 10:18 pm

Firefox 56.0 sound not working when sandboxed is happening to me too! It works ok if I remove it from sandboxie.

ChickenSoup
Posts: 7
Joined: Fri Dec 20, 2013 12:53 am

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by ChickenSoup » Fri Oct 06, 2017 1:40 am

In fact, every browser (FF, IE, OPera) I put under sandboxie has the same problem...no audio. Take it out of sandboxie and audio works fine. I'm using Windows 7.

ChickenSoup
Posts: 7
Joined: Fri Dec 20, 2013 12:53 am

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by ChickenSoup » Fri Oct 06, 2017 4:15 am

I got audio to work when Firefox is in Sandboxie by changing the security level to 2 (it was set to 3). Make sure you have taken Firefox out of Sandboxie at first. Then, start Firefox and type in "about:config" (without quotes) into the URL box. Firefox displays a warning. I accepted the consequences. Typed into the search box "security.sandbox.content.level" (without quotes) and that should appear below. Click on modify the value and enter 2. If that doesn't work you can keep reducing that value to 0 security level... not advised. Then, when you break out of Firefox, put Firefox back into Sandboxie. Then, you should now have audio in youtube.
https://www.ghacks.net/2017/01/23/how-t ... ity-level/

Iceman_B
Posts: 2
Joined: Wed Oct 05, 2011 3:24 pm

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by Iceman_B » Thu Oct 12, 2017 12:13 pm

Just wanted to add that I have this issue too on Windows 7. Lowering the Sandbox setting in Firefox as suggested in this thread solved the problem.
Does anyone have some background on the root cause of this issue?

APMichael
Posts: 125
Joined: Sun Sep 07, 2014 10:54 am
Location: Germany

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by APMichael » Thu Oct 12, 2017 12:22 pm

Maybe the bug is related to: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/5 ... easenotes/ ?

"Unresolved: Users running Firefox for Windows over a Remote Desktop Connection (RDP) may find that audio playback is disabled due to increased security restrictions. Learn how to mitigate this issue until it is corrected in an upcoming release." > "... Search for security.sandbox.content.level and set it to 2. "

tech48
Posts: 5
Joined: Wed May 10, 2017 11:24 am

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by tech48 » Thu Oct 12, 2017 10:20 pm

APMichael wrote:
Thu Oct 12, 2017 12:22 pm
Maybe the bug is related to: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/5 ... easenotes/ ?

"Unresolved: Users running Firefox for Windows over a Remote Desktop Connection (RDP) may find that audio playback is disabled due to increased security restrictions. Learn how to mitigate this issue until it is corrected in an upcoming release." > "... Search for security.sandbox.content.level and set it to 2. "
Not related. As I noted above it only happens when the application is run inside sandboxie. The security sandbox level in firefox was increased from 2 to 3 which I forgot to modify in my user.js prefs script. In future firefox releases it will be raised to level 4. We're stuck on security.sandbox.content.level 2 until sandboxie supports the higher content security levels.

https://wiki.mozilla.org/Security/Sandbox

Barb@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 1830
Joined: Mon Nov 07, 2016 9:10 pm

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by Barb@Invincea » Fri Oct 13, 2017 4:20 pm

All,

We are aware of the issue, and we are monitoring due to this:
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1388046

Once more information becomes available, we will update this thread.
For the time being, please the workaround to run Firefox sandboxed.

Regards,
Barb.-

ski
Posts: 1
Joined: Thu Oct 19, 2017 4:20 am

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by ski » Thu Oct 19, 2017 4:55 am

I have Win 7.
I lost sound in FF 56.0(32 bit) only when it's inside Sandboxie 5.20(64 bit).
Disabling "Multiprocess Windows" in FF using following workaround restored the sound -
about:config
browser.tabs.remote.autostart
If Value is True, double click browser.tabs.remote.autostart to change it to False
restart Firefox

Frog8
Posts: 1
Joined: Tue Oct 24, 2017 7:39 pm

Re: Firefox 56.0 sound not working when sandboxed

Post by Frog8 » Tue Oct 24, 2017 7:41 pm

I tried the fix and even went down to 0 and the sound still doesn't work for me

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests