Opera 36 "Launcher.exe" not working (only user account)

Please post your problem description here

Moderator: Barb@Invincea

Post Reply
herb
Posts: 9
Joined: Tue Oct 13, 2015 7:37 pm

Opera 36 "Launcher.exe" not working (only user account)

Post by herb » Tue Mar 15, 2016 7:31 pm

I have had no problems with Opera and Sandboxie in the past , i noticed Sandboxie's latest version 5.10 works fine when i run it in my administrator account but in user account when trying to run my browser in Sandboxie i keep getting a Sandboxie popup saying error 2212 (email program "launcher. exe" is not configured to run under Sandboxie .

Here's the thing , i don't use any e mail client i only have 1 email account that is gmail and it is not configured in the system at all .

Any way i can get rid of this message , like i said happens only in "user" account.

Thanks

bo.elam
Sandboxie Guru
Sandboxie Guru
Posts: 2858
Joined: Wed Apr 22, 2009 9:17 pm

Re: Opera 36 "Launcher.exe" not working (only user account)

Post by bo.elam » Tue Mar 15, 2016 10:29 pm

If I was you, I would check what launcher.exe is, to which program it belongs. If Opera runs well without allowing launcher.exe to run, you can hide the message.
http://www.sandboxie.com/index.php?SBIE2212

Bo

herb
Posts: 9
Joined: Tue Oct 13, 2015 7:37 pm

Re: Opera 36 "Launcher.exe" not working (only user account)

Post by herb » Wed Mar 16, 2016 1:23 pm

[imghttp://imgur.com/a/AUben][/img]Here is a screenshot , i changed compatibility modes and even changed "launcher.exe" to opera.exe to no avail.
Attachments
Untitled.jpg
Untitled.jpg (119.15 KiB) Viewed 1073 times

herb
Posts: 9
Joined: Tue Oct 13, 2015 7:37 pm

Re: Opera 36 "Launcher.exe" not working (only user account)

Post by herb » Wed Mar 16, 2016 1:27 pm

[imgImage][/img]



This only happens in my "user" account , i don't get this message in my Admin account , i would prefer to run Sandboxie with "user" rights and no Admin rights.

Craig@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 3523
Joined: Thu Jun 18, 2015 3:00 pm
Location: DC Metro Area

Re: Opera 36 "Launcher.exe" not working (only user account)

Post by Craig@Invincea » Wed Mar 16, 2016 1:48 pm

Maybe Opera has different versions like Google does. Google has a version for one user account (admin not needed) and another for "all user" accounts, thus that one needs Admin Rights.

Opera forum suggests it could be a stuck update, and to run it "as admin" to confirm all updates are installed.

Craig@Invincea
Sandboxie Support
Sandboxie Support
Posts: 3523
Joined: Thu Jun 18, 2015 3:00 pm
Location: DC Metro Area

Re: Opera 36 "Launcher.exe" not working (only user account)

Post by Craig@Invincea » Wed Mar 16, 2016 1:55 pm

Launcher.exe has been renamed to (replaced by) Opera.exe in v33. If you use this version use Opera.exe.
http://forums.opera.com/discussion/1868 ... hortcut/p1

Maybe a fresh install of Opera?

herb
Posts: 9
Joined: Tue Oct 13, 2015 7:37 pm

Re: Opera 36 "Launcher.exe" not working (only user account)

Post by herb » Wed Mar 16, 2016 2:11 pm

Will try , thank you very much.

herb
Posts: 9
Joined: Tue Oct 13, 2015 7:37 pm

Re: Opera 36 "Launcher.exe" not working (only user account)

Post by herb » Wed Mar 16, 2016 3:13 pm

Ok , what i had to do was reinstall the latest Opera 36 and i had to put a "checkmark" in the "for current user" and not all users box and now Sandboxie works in my "user account".


When logging out of "user" account and going into my "admin" account i had to reinstall Opera 36 again and check the "for current user" box in that also and now i can use Sandboxie in both accounts separately .


In the past one install of Sandboxie and checking the "for all users" box in the "admin" account worked for both accounts but not the latest Opera versions and i do not know if older versions are security risks.


Sandboxie version is 5.10

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Bing [Bot] and 10 guests